Na dnešných ranných teplotných mapách pekne vidno ako studený vzduch zateká okolo Karpatského oblúka a v oblasti Bratislavy preteká tzv. údolím Dunaja.

Na Záhorí sa aktuálne teploty pohybujú len okolo +3 °C. Rozdiel v teplotách vzduchu evidujeme aj v Bratislave a okolí, kým napr. v Petržalke naša stanica ukazuje len +4 °C, na letisku a v Moste pri Bratislave je o niečo teplejšie, +7 °C.

Teploty na našich staniciach na krajnom juhozápade Slovenska pred 10-tou hodinou. http://meteocentrum.sk/app/

Teploty dnes o 09:00 SEČ podľa systému INCA na juhozápade Slovenska

Slovensko ovplyvňuje tlaková níž, po jej prednej strane prúdi vzduch teplý, zatiaľ čo po zadnej strany studený. Tento teplotný rozdiel dobre ukazuje aj teplotná mapa Slovenska, kde vidíme teplotný kontrast medzi juhovýchodnou a severozápadnou polovicou Slovenska

Pozor na poľadovicu

V noci na pondelok by sa mala oblačnosť od západu prechodne zmenšiť. V studenom vzduchu sa teda očakávajú vhodné podmienky na ranný mráz. Najmä na západe sa do rána ochladí na 0 až -3 °C, preto môžu vlhké a mokré vozovky najmä na mostoch a nadjazdoch primŕzať.

Počasie sa v ďalších dňoch nezmení.

Naše územie zostane pod vplyvom rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu, v ktorej sa budú v oblasti Stredomoria prehlbovať jednotlivé tlakové níže.  Tie budú postupovať cez Jadran a Balkán ďalej do vnútrozemia Európy a ovplyvnia počasie aj na našom území. Preto čakáme naďalej väčšinou oblačné až zamračené počasie s častejšími zrážkami, v utorok na západe aj výdatnejšími. Denné teploty prevažne v intervale od +5 do +10 °C, len na juhu a juhovýchode ojedinele teplejšie.

Zdielať